top of page

BRAZILIAN JIU JITSU

BRAZILIAN JIU JITSU

Braziliaanse Jiu Jitsu (BJJ) is een krijgskunst die zich richt op grappling met de nadruk op grondgevechten. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk "afklopt". Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse Jiu Jitsu, genaamd "Jiu-do". Het idee is dat zacht wint van hard. Met andere woorden, een klein zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterker en grotere aanvaller.

MUAY THAI

MUAY THAI

Thaiboksen is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is in Thailand zeer populair. Het huidige muay thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong. Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken.

MMA

MIXED MARTIAL ARTS

Mixed martial arts (gemengde gevechtskunsten), meestal afgekort tot MMA, is een multidisciplinaire vechtsport die zicht richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten. Er zijn diverse namen voor MMA, waaronder free fight, vale tudo en cage fight.

WRESTLING

WRESTLING

Worstelen is een vecht-/krachtsport waarbij niet geslagen of geschopt mag worden, men tracht de tegenstander door gereglementeerde grepen zover te brengen dat hij met beide schouders tegelijk de grond raakt.

BOXING

BOXING
Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan.

 

bottom of page